МЕМОРИЈАЛЕН МЛАДИНСКИ КОШАРКАРСКИ ТУРНИР

Ficball е интернационален младински турнир во сеќавање на Филип Сотиров - Фиц, кој беше позитивен пример за млад човек, воден од мотивот да стане најдобрата верзија од себе.
Целта на овој настан е преку промоција на здрав начин, здрави навики и спорт, мулти-културно другарување низ тимските спортски активности, заедно да оддадеме почит на кошаркарот Филип Сотиров – Фиц, кој беше позитивен пример на млад човек, воден од мотивот да стане најдобрата верзија од себеси.

Нашата мисија

Промоција на здрав начин, здрави навики и спорт, мулти-културно другарување низ тимските спортски активности и дружење на млади спортисти со нивните врсници од Европа.

Наше мото

BE THE BEST YOU CAN BE