social image

АПРИЛ Е РЕЗЕРВИРАН ЗА FICBALL

Како минатата година, така и овој април ќе се одржи Фицбол мемориалниот турнир, во организација на КК Водно Санс Партизан и семејството Сотирови, во чест на Филип Сотиров-Фицдетето кое сакаше да биде голем кошаркар. На заедничко задоволство повторно ни гостуваат екипите на Барселона од Шпанија и Партизан од Србија. 
Меѓу учесниците на турнирот се и Аудентес од Естонија, Пантер од Црна Гора, Задар од Хрватска, Будучност Бјелина од Босна и Херцеговина, како и Балкан од Бугарија. Кошаркарите кои ќе учествуваат на овогодинешниот турнир се од генерацијата 2004. Прочитај повеќе...

МЕМОРИЈАЛЕН МЛАДИНСКИ КОШАРКАРСКИ ТУРНИР

По желба на братот, семејството и особено на другарите, соиграчите и тренерот на Филип, го организираме овој интернационален младински турнир во сеќавање на детето што сакаше да биде голем кошаркар.

ПОДДРЖУВАЧИ НА НАСТАНОТ